Джон Син е големият шампион на WSOP

33-годишният покер професионалист стана шампион на Основното събитие

Американецът Джон Син завърши на 11-о място в Основното събитие на Световните серии по покер през 2016 г., като тогава взе 650 000 долара за успеха си.

Въпреки че за повечето хора това е исторически и неповторим успех, Син успя не само да повтори, но и да подобри постижението си само две години по-късно.

Сега, 33-годишният покер професионалист стана шампион на Основното събитие, най-големият покер турнир в света, и си спечели точно $8,8 млн.

“Да станеш 11-и е лудост само по себе си“, сподели Син. “След това да спечелиш е нещо, за което буквално си мечтаеш, но никога не очакваш да се случи.“

В турнира се включиха 7 874 участника, което е втората най-голяма посещаемост в историята на Основното събитие, а финалната маса постави рекорд за най-много изиграни ръце.

Рекордната финална маса се дължи най-вече на изумителната хедс-ъп битка, продължила 11 часа и 198 ръце. Противник в тази хедс-ъп битка бе Тони Майлс, който спечели пет милиона долара, като всеки един участник, класирал се за финалната маса, получи седемцифрена сума като награда.