• 200лв Бонус
 • +18 | T&C
 • 200лв Бонус
 • Доклад на УЕФА определи Efbet като американска компания

  Грешка определя Ефбет за американска компания

  В ежегодния си доклад за рекламните договори на футболните клубове и националните първенства в Европа на УЕФА се забеляза любопитна грешка – европейската централа определи българския букмейкър Efbet като европейска компания.

  Това става видно чрез твърдението, че първенството на България Efbet Лига е едно от четирите в Европа, при които спонсорът на името на лигата е закупено от компании извън Европа.

  Разбира се, става въпрос за грешка, защото централата на букмейкърската къща се намира в Европейския съюз, а ефбет собственици са българи – братята Цветомир и Боян Найденови.

  В частта за България в доклада се посочва, че 11 от 14-те отбора в лигата имат за основен спонсор компания от хазартната индустрия. Почти всички от тях са спонсорирани от двете най-големи онлайн платформи от България Efbet и Winbet.

  В доклада стана ясно още, че в над 50% от имената на първите дивизии в Европа присъства фирмено позициониране, а около една трета от тези компании са в сектора на спортните залози. Индустрията на залозите е под номер едно по разпространение в този вид спонсорски договори, което доказва, че присъствието на букмейкър в името на Първа Лига не е прецедент или парадокс.