Русия забранява залозите не не-спортни събития

russia-bet
Правителството в Русия отново направи промени в политиката си по отношение на букмейкърската дейност. Този път, те забраниха на хазартните оператори да предлагат на играчите си залози на не-спортни събития.

Тази новина идва само два месеца, след като руските власти публикуваха текста на законопроект, който ще изисква букмейкърите да плащат 10% данък върху продажбите си на онлайн спортни залози.

Някои букмейкъри приеха с философски подход забраната за залози на не-спортни събития, която, ако бъде одобрена, ще влезе в сила през декември. Максим Афанасиев, заместник-директор на руския хазартен оператор Liga Stavok, заяви, че не-спортните залози са хубаво допълнение към традиционните спортни залагания, но не са водещи в дейността на букмейкърите.

По-рязък в коментара си бе Константин Макаров, главен изпълнителен директор на друг букмейкър, който определи тази забрана като „абсолютно неприемлива“.

Макаров също коментира, че правителството трябва да заеме по-реалистична позиция по отношение на данъчната ставка, като заяви, че тя не трябва да бъде по-голяма от 5%. От Liga Stavok подкрепиха колегата си, заявявайки, че 20% данък върху печалбата е поносим, но 10% от оборота ще бъде убийствено за бизнеса им.

Pin It