Британските регулатори очакват технологични гиганти да се борят за нов лото лиценз

хазартните игри се включат в наддаването за нов национален лотариен лицензКомисията по хазартните игри на Великобритания започна търсенето на желаещи да се включат в наддаването за нов национален лотариен лиценз в страната.

Настоящият лиценз, който се притежава от Camelot, изтича през 2023 г., но подаването на оферти за франчайза ще започне още от следващата година.

The Financial Times съобщава, че шефът на Хазартната комисия се стреми да привлече широк кръг от кандидати, след като предишните наддавания, започнали през 1994 г., не успяха да съберат много заинтересовани. Camelot управлява лотарията от създаването й, печелейки конкурсите през 1994, 2001, 2007 и 2013 г.

“Искаме да разберем какво би заинтригувало технологичните лидери на пазара, за да получим възможно най-широко внимание“, заяви изпълнителният директор на комисията.

“Технологичните иновации дават много възможности в това пространство, защото вече имаме много информация за нашите играчи. Можете да видите какво правят те и да им дадете инструменти, които да направят играта им още по-интересна“.

Тази седмица, Camelot обяви ръст с над 5% на продадените лотарийни билети за финансовата година.