• 200лв
 • +18 | T&C
 • 110лв
 • 200лв
 • Путин не иска Сочи да се превърна в хазартна столица

  Путин

  Руският президент Владимир Путин каза в понеделник, че е твърдо против превръщането на Сочи в хазартен курорт, защото черноморският град в такъв случай ще загуби своите традиционни посетители – семейства от средната класа с деца.

  Вестник “Комерсант” съобщи през декември, че предложението е било произнесено от руския министър-председател Дмитрий Медведев, тъй като правителството търси начини за компансиране на загубите на фирмите, които се очаква те да направят покрай инвестициите си в развитието на Сочи в навечерието на Олимпийските игри.

  “Вече имаме една зона за хазарт между Ростовска област и територията на Краснодар, По мое мнение ще бъде непрактично да се създаде друга такава зона в региона, въпреки че със сигурност това ще направи нещата по- добри за инвеститорите”, каза Путин по време на среща с Обществения съвет към Олимпийските игри в сочи.

  Кремъл забрани хазарта в Русия през 2009 г. с изключение на четири определени зони в цялата страна. Путин смята, че превръщането на Сочи в хазартна зона ще създаде атмосфера, която би попречила на руските граждани да прекарват спокойно почивката си в Сочи заедно със своите семейства.

  С цена от над 50 млрд. долара, игрите в Сочи са най- скъпите Олимпийски игри на всички времена. Путин заяви, че парите са били инвестирани, за да може Сочи да стане привлекателна за туристи от средната класа, а не за една малка група богати посетители, “които могат да си позволят да загубят стотици хиляди долари в казино.”

  Путин заяви, че приоритетът за следващите години ще бъде да се възползват максимално от инфраструктурата, създадена за Олимпийските игри.

  “Ние трябва да пуснем в експлоатация всичко, което е било построено, и да гарантираме, че то ще работи ефективо”, каза президентът.