PokerStars отнесе глоба за колежански баскетбол

спортните залози орган в американския щат наложи глоба на букмейкърската къща приела залози на баскетболни игри между два колежа

Контролиращият спортните залози орган в американския щат Ню Джърси наложи глоба на букмейкърската къща към PokerStars заради това, че е приела залози на баскетболни игри между два колежа в щата.

Според сегашните разпоредби, лицензираните букмейкъри нямат право да приемат залози на мачове, включващи отбори на колежи или университети в щата.

От PokerStars, които са най-известни със своята покер зала, се съгласиха, че приемането на тези залози е било в нарушение с местните закони и върнаха всички залози на въпросния мач, както и се е съгласила да плати глобата в размер на 10 000 долара.

Това е поредния лицензиран оператор, който отнася глоба за нарушаване на хазартните правила в щата. Миналия месец Bwin бяха наказани за това, че са позволили да залагат играчи, които са се възползвали от функцията им за самоизключване, а през януари местния оператор Rush Street Interactive бе уловен, че приема залози от непълнолетни.