Фил Айви с първа печалба от WSOP от четири години

Фил Айви играч на турнир от Световните серии по покер

Фил Айви, един от най-успешните играчи в първото десетилетие на ХХI век, записа първото си влизане в парите на турнир от Световните серии по покер след 4-годишна пауза.

Той завърши на 533-о място от 13 070 участници на турнира Colossus, което е доста нисък резултат по стандартите на американеца, но бе широко отразено в международните медии като голямото завръщане на шампиона, който през последните години не бе сред най-активните играчи в покер тура.

Айви, който бе включен в Покер Залата на славата през миналата година, пропусна цялото издание на Световните серии по покер 2017, а през 2016 г. се включи единствено в Основното събитие, но не успя да влезе в парите.

Въпреки това, той е на второ място в класацията за всички времена за най-много спечелени турнири от сериите, изпреварван единствено от Фил Хелмут.

Самият турнир бе спечелен от бразилеца Робърли Фелисио. Colossus по традиция е турнирът с най-много участници в света, което се дължи на ниската му входна такса – само 565 долара – и високата гарантирана печалба за шампиона – един милион долара.