В Италия загрижени за онлайн хазарта след Брекзит

Брекзит върху хазартните компании, регулирания италиански пазар.jpg

Джулио Кораджио, адвокат от DLA Piper, изказа загрижеността си за въздействието на Брекзит върху хазартните компании, които работят в регулирания италиански пазар.

Въпреки че може да се мине известно време, докато Великобритания официално излезе от Европейския съюз, вече започват да се появяват първите опасения относно въздействието на този ход върху хазарта.

Кораджио отбелязва, че сегашното италианско законодателство изисква от онлайн операторите да са със седалище на територията на Европейското икономическо пространство. Подобно е законодателството и в България.

Кораджио заяви, че след като Великобритания, част от която е и Гибралтар, напусне Европейския съюз, вероятно ще напусне и Европейското икономическо пространство и това ще означава,че дружествата от Великобритания няма да отговарят на изискванията, посочени в италианския Закон за хазарта.

Букмейкърът Bet365 вече се сблъска с подобен проблем в България. Те са със седалище в Гибралтар, но Комисията по хазарта не прие това и принуди Bet365 да създадат офис в Малта специално за българския си лиценз.

Pin It