Кои са фаворитите на волейболния турнир на Олимпиадата

Олимпийските игри още от Олимпиадата в Токио през 1964 г.

Мъжкият волейбол е на Олимпийските игри още от Олимпиадата в Токио през 1964 г. Тази година мъжкият волейболен турнир в Рио ще даде на феновете вълнението, което само тази игра може да даде. Макар и да нямаме късмета да гледаме българският национален отбор на най-големия спортен форум, турнирът ще бъде един от следените с най-голям интерес и от българските фенове. За тези, които обичат да залагат, сме приготвили за вас мнението на букмейкърите за шансовете на различните отбори.

Група А

Както обикновено, 12 отбора в две групи ще се състезават за титлата „Олимпийски шампион“. Група А е групата на смъртта с участието на Бразилия, Италия, Съединените американски щати, Канада, Франция и Мексико.

Без съмнение, фаворит в тази група и на първенството като цяло е отборът на Бразилия. Bet365 предлага 3.00 коефициент за тяхна титла. Очевидният аутсайдер в групата е Мексико, които получават невероятният 4001.00 коефициент за титла в същия букмейкър.

Ставките за останалите отбори в групата са както следва: Франция – 4.50, Италия – 5.50, САЩ – 7.00 Канада – 81.00.

Група B

Доста по-мека е другата група. Лесно може да се прогнозира лесно преминаване към следващия етап за фаворитите Русия и Полша. Възможна заплаха може да дойде от националния отбор на Аржентина, но шансовете им са значително по-ниски от гореспоменатите два отбора. Русия, действащият олимпийски шампион от Лондон 2012, получава 6.00 коефициент за спечелване на турнира, докато конкурентите им от Полша са с 11.00.

Останалите отбори в групата не се приемат с реалистични шансове да направят грандиозен успех в Рио. Иран малко изненадващо получава 36.00 коефициент, докато Аржентина е с 41.00. Още по-назад са Куба със 151.00 и Египет с 1201.00.

Pin It