Президентът на Бразилия прави букмейкър

Бразилия Мишел Темер, замисля да отвори онлайн букмейкър

От новините в последните дни стана ясно, че можем да видим изненадващ нов конкурент на пазара на спортните залози в Бразилия. Временният президент на Бразилия Мишел Темер, наследникът на Дилма Русев, замисля да отвори онлайн букмейкър, който да донесе необходимите средства на намиращата се във финансова криза държава.

Според изчисленията на правителството, това начинание може да донесе на хазната $2 млрд. което би било много полезна сума като се имат предвид очакванията за дефицит от $48 млрд. за 2016 г.

Положението с онлайн хазарта в Бразилия е интересно. Докато хазартът като цяло не е легален, онлайн хазартът все още не е регулиран. Така повечето местни играчи използват чуждестранни букмейкъри и бразилската държава не може да извлече никакви ползи под формата на данъчно облагане. Очаква се да бъде прието ново законодателство, което да включва частично или пълно легализиране на хазарта в Бразилия.

Един от аргументите, изтъкнати от сенатор Чиро Ногуейра, е че хазартът е неизбежен, винаги е съществувал и винаги ще съществува, и на държавата и остава единствено да се възползва от това под формата на данъци.

Pin It