Залози на Бокс

Вземете 100 лева начален бонус от Efbet

Кубрат Пулев на рингаМоже би повече от много други видове спорт, бокса предлага страхотни възможности за залог. Тази игра исторически винаги е била свързана със някакъв вид залагане. Допреди 2-3 десетилетия боксът е бил сред най- залаганите спортове изобщо, а в САЩ, например, е бил на първо място по брой залози, дори е имал повече от обожествената там игра Американски футбол. В днешни дни положението с боксовите залози далеч не е същото, но все пак са се запазили много играчи, които все още инвестират парите си на този прекрасен спорт. Във сравнение с някои други спортове, букмейкърските къщи не предлагат кой знае колко видове залози, но сме сигурни, че ще намерите нещо добро, на което да заложите.

 Видове боксови залагания

– Да спечели мача – Прогнозирате кой от двамата бойци ще победи в мача. Във различните букмейкърски къщи се предлагат две разновидности на този залог. При първия вариант, освен избор между състезателите, има и потенциален изход своеобразен Х, който печели когато няма технически или обикновени нокаути и точките на двамата са еднакви. При втория вариант се избира само между двамата състезатели и няма значение по какъв начин е извоювана победата.

– Общо рундове – Букмейкъра ви предлага едно число, а вие трябва да познаете дали общия брой на рундовете ще бъде по- голям или по- малък от това число.

– Залози за рунд – Прогнозирате точно в кой рунд ще победи избрания от ваш играч. Например, “Владимир Кличко да победи в рунд 7”.

Съвети

1. Избирайте младите. Залагайте по- скоро на боксьорите, които са в разцвета на силите. А как да разберете кои са в разцвета на силите си? Не, това не зависи толкова от тяхната физическа възраст. По- скоро зависи от това колко години от живота си са прекарали на рунда. Дали все още старите играчи имат същата игра с крака? Дали имат същата скорост? Дали са запазили издръжливостта, рефлексите, точността и тайминга? Едва ли. Търсете да заложите против тези, които са пробягали много километри, навъртяли са много мачове през живата си, и им е останало малко гориво в резервоара. Метафорично казано чисто нов Мерцедес ще надбяга стара Лада.

2. Търсете “гладните” бойци. Какво означава това? Гладните бойци са тези, които влагат повече сърце в мачовете си и имат повече решителност и воля да дълбаят и в ямите на ада, ако трябва, за да спечелят. Обикновено такива са боксьорите, които идват от бедни семейства и държави. Затова, ако ви е интересно, проучете и малко от биографията на участниците в мача преди да заложите. Ако следите отблизо бокса сигурно ви е дошла асоциацията с великата победа на Жулио Сезар Чавез над Мелдрик Тейлър, в която Жулио беше готов да даде и живота си за да победи.

3. Следете резултатите. Задължително трябва да сте запознати с предишните резултати на опонентите. И тук не става въпрос толкова само това кой има повече победи, повече нокаути и по- малко загуби. Трябва да гледате и кой се е бил със по- силни опоненти. Едно е да победиш Майк Тайсън, друго е някакъв местен полуаматьор. Като цяло боксьор със слаба биография, който се е изправял само срещу посредствени противници от родната си държава, обикновено се срива в по- големите мачове.

4. Много битки през последните месеци. Не залагайте на играч, който е имал прекалено много срещи в последно време. Твърде вероятно е той да е изтощен и да не се намира в оптимално физическо състояние. Също така може да има и неотшумяли болежки, които да му попречат да даде всичко от себе си в този мач.

5. Подготовка преди срещата. Имате ли представа как са се готвили двамата състезатели в периода преди мача? За големите боксьори и мачове би трябвало да откриете информация за предсъстезателните им лагери. Колкото повече знаете какво се случва в тях, толкова по- добре. Например, ако разберете, че единия от тях се чувства в страхотна форма и побеждава спаринг партньорите си, а другия не е в идеално състояние, сигурно вече знаете за кого трябва да заложите. За съжаление за тези неща трябва да се поровите в чуждестранната преса, в българските медии най- много да намерите нещо за Кубрат Пулев.

6. Информирайте се за стиловете на игра. Сигурно сте чували фразата, че стила на игра прави битката и често това твърдение е напълно вярно. Различните спортисти имат различен стил и план за мача, някой подхождат към него с агресия и се стремят да го спечелят с нокаут в първите 3-4 рунда, а други играят по- пасивно и методично гонят победа по точки. Има и ужасно много чисто технически приоми, които различните играчи използват по различен начин, а много играчи изпитват затруднения, когато срещу тях се изправи играч с определен стил на игра. Вие трябва да разберете кой с какъв стил играе и да се опитате да предположите кой стил и съответно играч е в по- изгодна позиция. Запознайте се също и със резултатите от изминалите мачове между двамата съперници, ако има такива.

7. Последните 2-3 битки. Кой боец се е представил по- добре в последните си два-три мача? Това е най- простия начин да предположите кой от двамата се намира в по- добра форма. Боксът е много динамичен спорт и просто няма как да побеждаваш като лежиш на стара слава. Просто е, ако противника е в по- добра форма от теб, губиш.

8. Домакински срещи. Къде се играе мача? Дали не е в родния град или поне държава на единия от участниците в сблъсъка? В домашните битки често съдийстват съдии от същата държава, които малко или много помагат на сънародника си. Също и публиката е много голям фактор. Когато няколко хиляди души викат за теб и те подкрепят, нивото на адреналина се покачва и тогава можеш дори да надскочиш себе си.