Големите европейски букмейкъри в очакване на промени в Австралия

букмейкърските къщи

Февруари 2018 г. ще бъде важен месец за големите “букмейкърски къщи” тъй като Австралия смята да въведе забрана на залозите чрез кредитни карти на 17 февруари.

Преди дни ви разказахме, че подобна идея има и във Великобритания, но на този етап там тя е само на ниво идея, докато в Австралия е много по-близко до реалното й въвеждане, което няма как да не се отрази отрицателно на букмейкърските къщи.

През 2017 г. те вече понесоха тежки удари от австралийските законодатели, след като бяха забранени всички форми на реклама на хазартни игри по време на спортни събития, а сега няколко австралийски щата се опитват да въведат индивидуални такси за операторите на хазартни услуги.

В резултат на редицата промени, William Hill вече обяви намерението си да преразгледа стратегията си за австралийския пазар.

Тази седмица, някои източници оповестиха, че компанията обмисля продаването на своята мрежа от онлайн сайтове за Австралия на цена от AUS $100 млн., докато в същото време са инвестирали в нея около AUS $700 млн.